Menu
Zoeken Annuleer

ICT

De Hoge Voorde wil een school zijn, die meegaat met zijn tijd. ICT wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Op De Hoge Voorde proberen we zoveel mogelijk mee te gaan hierin, zonder daarbij het ‘werken op papier’ uit het oog te verliezen. Sinds begin 2019 hebben wij Chromebooks binnen onze school. Het aantal zal in de loop van de tijd nog uitgebreid worden.

De Chromebooks zijn in elke klas te gebruiken en kunnen op veel verschillende manier ingezet worden. Ze kunnen gebruikt worden om klassikaal een quiz te spelen, te oefenen op het gebied van spelling en rekenen of bij VierKeerWijzer om informatie te verwerken.

Alle leerlingen hebben een eigen Google-account waarmee ze in documenten kunnen werken, deze kunnen delen met anderen, of presentaties kunnen voorbereiden. Met dit Google-account kunnen ze zowel op school als thuis in dezelfde documenten werken.

Naast de Chromebooks hebben wij ook nog een aantal laptops in school en in elk lokaal hebben we een aantal computers staan. Deze zullen in de loop van de tijd vervangen worden door extra Chromebooks.

Verder hebben wij in elk lokaal een Digibord hangen waar gebruik van wordt gemaakt.