Menu
Zoeken Annuleer

GGD Noord- en Oost-Gelderland

De GGD Noord- en Oost-Gelderland bevordert en beschermt de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit gebeurt door onderzoek en vaccinatie van kinderen, ondersteuning van ouders en samenwerking met diverse instanties. Samen met ouders/opvoeders en scholen zorgt de GGD ervoor dat kinderen zich zo goed mogelijk ontwikkelen.

Een jeugdverpleegkundige of jeugdarts onderzoekt kinderen op een aantal vaste momenten. Op de basisschool rond de leeftijd van 5 jaar. In het onderzoek is er aandacht voor gezondheid, ontwikkeling en opvoeding. En natuurlijk voor een gezonde leefstijl. Het is mogelijk om een extra onderzoek aan te vragen als dat nodig is.

Daarnaast kunt u een afspraak maken met de jeugdverpleegkundige. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over onder andere: gezondheid, opvoeding, ontwikkeling, pesten, faalangst, overgewicht, voeding of zindelijkheid. Als het nodig is schakelt de jeugdverpleegkundige de jeugdarts in. Bijvoorbeeld bij chronische ziektes of problemen met: horen, zien, groei, ontwikkeling en gedrag.

De jeugdverpleegkundige, die verbonden is aan onze school is Marije Korevaar (m.korevaar@ggdnog.nl). De schoolarts, verbonden aan De Hoge Voorde, is Marjolein van ‘t Leven (m.leven@ggdnog.nl).

Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken op het gebied van zorg en welzijn dan kunt u daarnaast ook terecht bij de sociale teams van de gemeente, locatie Vorden, Raadhuisstraat 6. Telefonisch zijn de teams elke dag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, via tel. (0575) 75 02 50.