Menu
Zoeken Annuleer

Boerderijschool

In groep 6 gaan de kinderen naar de boerderijschool, om te leren en te werken in de 'echte wereld'. Dit is in de periode van maart tot juli. De kinderen helpen mee met alle voorkomende werkzaamheden, ze verzorgen dieren, werken in de tuin en koken met verse producten. De kinderen doen hiermee praktische kennis op over waar het voedsel vandaan komt.

Naast ervaringen in de natuur, doen kinderen ook leerervaringen op, op taal- en rekengebied o.a. door oppervlaktes en inhoud te berekenen. Ook leren de kinderen nog beter samenwerken en komt het ook vaak aan op doorzettingsvermogen. Iedere week zijn een aantal kinderen reporter, zij houden het weer bij, meten een kalfje op en maken foto’s van een boom, van bloesem tot vrucht. Alle kinderen komen altijd heel enthousiast terug! De laatste keer voor de vakantie mogen alle ouders/grootouders komen kijken tijdens de Open Dag.

Op school wordt teruggeblikt op de boerderijschool. De kinderen reflecteren op hun eigen ervaringen en schrijven een verslag in hun boerderijschrift. Ze plakken er foto’s bij en maken tekeningen. De reporters zetten alle gegevens in een grafiek. Alle kinderen hebben hierdoor een mooie en leerzame herinnering aan de boerderij.