Menu
Zoeken Annuleer

Schoolbibliotheek

Lezen en vooral ook het plezier in lezen vinden wij op De Hoge Voorde heel erg belangrijk. Op school hebben we daarom in de hal een prachtige bibliotheek vol mooie, spannende, grappige, griezelige en informatieve boeken; boeken die de kinderen tot lezen verleiden.

Op vaste momenten is de bibliotheek open. Kinderen kunnen dan met een eigen pasje boeken komen lenen, net zoals in de ‘echte’ bibliotheek. Ook hebben de boeken eenzelfde indeling en rubricering. Vrijwilligers helpen de kinderen met het vinden van een voor hen geschikt boek of bij het vinden van informatie. Elk jaar wordt de bibliotheek uitgebreid en vernieuwd met nieuwe boeken.

Bibliotheek West-Achterhoek/Bibliotheek op School ondersteunt ons hierbij. Daarnaast verzorgt de Bibliotheek West-Achterhoek/Bibliotheek op School elk jaar voor elke groep een les. Het doel en onderwerp van deze les kan per jaar en groep verschillen. Lessen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op leesbevordering of mediawijsheid. Ook wordt elk jaar het leesgedrag van de kinderen in de groepen 5 t/m 8 en het leesbevorderend gedrag van leerkrachten gemeten in een monitor.