Menu
Zoeken Annuleer

Dagindeling

Start van de dag

Om 8.15 uur gaan iedere ochtend de deuren van de school open, vanaf dat moment zijn zowel ouders als kinderen welkom op school, in de klas. Alle medewerkers heten de kinderen en ouders welkom. Als kinderen op school komen, lopen ze gelijk door naar hun eigen groep waar de leerkracht het kind (met de ouder) begroet. Om 8.25 uur verlaten ouders de klas en starten we daarna de lesdag op.  

Lezen 

De leerkracht neemt met de kinderen de dagindeling door en bespreekt de doelen die centraal staan.  Vervolgens wordt schoolbreed gestart met het (leren) lezen (aanpak LIST, zie het kopje School/Organisatie van ons onderwijs/Onderwijsprogramma en methodes/aanvankelijk-, technisch- en begrijpend lezen). Dat betekent voor alle kinderen een leesactiviteit naar eigen niveau en behoefte, bijvoorbeeld vrij lezen, voorlezen, maatjeslezen of instructies door de leerkracht. Sommige kinderen wisselen daarbij van groep en lezen in een groep met een andere leerkracht. Na het lezen volgen de kinderen het dagprogramma van hun eigen groep.

Ochtendpauze

De ochtendpauzes worden vervolgens in blokken georganiseerd. De groepen 1, 2 en 3 spelen om 9.45 uur een halfuur buiten op het ‘bomenplein’. De groepen 7 en 8 spelen om 10.15 uur een kwartier buiten op het ‘sportplein’. Om 10.30 uur spelen de groepen 4, 5 en 6 een kwartier op het ‘sportplein’. 

Samen eten en middagpauze

Net als in de ochtendpauze lunchen en spelen de kinderen op verschillende tijden. Op deze wijze hebben de kinderen voldoende ruimte op de verschillende speelpleinen van de school. De kinderen eten samen met de leerkracht hun meegebrachte lunch en vervolgens spelen/sporten zij buiten onder begeleiding van een medewerker van De Hoge Voorde, een pedagogisch medewerker van Avonturijn en een medewerker Beweegwijs. Kinderen worden gestimuleerd in het spelen van verschillende spellen en sporten, maar hebben daarnaast uiteraard ook de keuze om alleen te spelen of met anderen te kletsen, te ‘chillen’. 

Om 11.45 uur gaan de groepen 7 en 8 een halfuur naar buiten naar het ‘sportplein’, zij eten daarna. Om 12.15 uur gaan de groepen 4, 5 en 6, ook een half uur naar het ‘sportplein’, zij eten ook daarna.  
De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 lunchen eerst, daarna gaan zij om 12.45 uur een halfuur naar buiten naar het ‘bomenplein/zijplein’.  

Gezamenlijke afsluiting van de dag

In iedere groep wordt aan het eind van de dag met elkaar teruggekeken naar wat geleerd en gedaan is. Kinderen leren om te evalueren en te reflecteren. Er wordt vooruitgekeken naar de volgende dag.