Menu
Zoeken Annuleer

De Hoge Voorde als opleidingsschool

De Hoge Voorde leidt studenten op in nauwe samenwerking met Iselinge Hogeschool. We doen dat middels het project ‘Opleiden in de school’. We zijn er trots op om opleidingsschool te mogen zijn en om ieder jaar een aantal studenten te mogen ontvangen.
In een opleidingsschool lopen studenten uit verschillende leerjaren en opleidingsvarianten stage. De school is er speciaal op voorbereid. In een opleidingsschool is een opleider in de school voor zowel de mentoren als studenten de aanspreekpersoon. Vanuit de opleiding is er een studieloopbaanbegeleider die gekoppeld is aan de opleidingsschool. Deze studieloopbaanbegeleider komt naar school om in gesprek te gaan, intervisie te leiden of om de ontwikkeling van studenten te bespreken en beoordelen.

Naast de studenten van Iselinge begeleiden wij ook stagiaires van ‘t Graafschapcollege die de opleiding tot onderwijsassistent volgen. De duur en intensiviteit van de stage is afhankelijk van de fase van de opleiding. Een stagiaire die het examen bij ons op school aflegt is in die periode (laatste drie maanden van het schooljaar) de hele week aanwezig. De stagiaires worden begeleid door de Intern begeleider.